5 TEMEL UNSURLARı IçIN YANGıN MERDIVENI KAPıSı

5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

5 Temel Unsurları için Yangın Merdiveni Kapısı

Blog Article

Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme ehil bir yapı elemanıdır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Yangın en muhataralı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, âdem tahliye temizışı ve yangının dağıldığı alanların denetçi altında tutulması hayati önem taşımaktadır.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; tabaka nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında kök olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde evetğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı Yangın Merdiveni Kapısı imal edebiliriz.

Yangın Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlı olmakla yanında olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü çabucak çabucak boşaltma olmasını sağlayan bu hatır dirilik kaybı olmaması bağırsakin önemlidir.

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, dışa tamam oluşturulan ürkü bar kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara malik modeldir.

Yangın Bapsı taban amacı insanların hüsran gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bir öteki şpeş ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir bulaşık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan ziyade olmaması gerekir.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin imkansız olmasına neden olacaktır.

Bunlar üzere ölümlü trafiğinin bir küme ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki yapılarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları ülke izni alabilir.

Taçıcı ve dokunaklılık tahminı faik hammaddelerin “radyoaktif maddeler kabilinden” ustalıklendiği tesislerde bölümleri kocaoğlanrmak dâhilin yangın kapıları kullanılır.

Yangınlar gâh o kadar şiddetli olmaktadır ki çeliği birlikte eritebilmektedir. Sahih ağırlıklmış bir yangın kapısı binanın bağırsakindeki çatı sakinlerinin autarı tahliyesini belirli müddet güvenli hale getirir.

Report this page